Prečo si zaobstarať pracovnú obuv?

Ochranná a bezpečnostná obuv je nevyhnutná na zaistenie bezpečnosti a zdravia chodidiel.

Topánky s oceľovou alebo kompozitnou špičkou chránia vaše chodidlá, pomáhajú im predchádzať zraneniam a znižujú závažnosť zranení, ktoré sa môžu vyskytnúť na pracovisku, ale aj v domácom prostredí.

Podľa nedávnych prieskumov má iba jedna zo štyroch obetí úrazu chodidiel súvisiacej s prácou, akýkoľvek druh bezpečnostnej obuvi alebo čižiem. Zvyšné tri osoby nepoznajú výhody ochrannej obuvi. Dnešná bezpečnostná obuv je pohodlná, flexibilná, štýlová a taktiež poskytuje potrebnú ochranu pred zranením.

Všeobecne platí, že čím je obuv kvalitnejšia, tým je aj jej cena vyššia. Áno, za kvalitu sa platí, ale v konečnom dôsledku sa to odzrkadlí na maximálnom pohodlí a bezpečnosti pri práci u konečného spotrebiteľa. Vďaka konkurencii sa častejšie kladie dôraz na čo najvyššiu kvalitu, za čo najrozumnejšiu cenu. Na špecializovanej e-shop stránke www.stavbarko.sk nájdete značkovú obuv za veľmi prijateľné ceny.  

 

„Noha patrí medzi tie časti tela, ktoré sú najviac zraniteľné a v stavebnom priemysle najčastejšie poranené!“

 

Existuje veľa prípadov, v ktorých sú veľmi vážne ohrozené chodidlá a prsty na nohách. Na mnohých pracoviskách sa nachádzajú padajúce alebo valivé predmety, ktoré môžu vážnym spôsobom poškodiť nohu. Takisto sa často vyskytujú rezy a vpichy na nohách, ktoré sú spôsobené ostrými predmetmi.

Bezpečnostná obuv s oceľovou špičkou pomôže chrániť pracovníkov pred týmito, alebo podobnými zraneniami. Priemerný pracujúci človek prichádza do styku s mnohými rizikami každý deň. Správna obuv môže zabrániť zbytočným nehodám, nielen na pracovisku, ale aj v bežnom živote.

Je zrejmé, že väčšine nebezpečenstiev sa dá úplne vyhnúť práve nosením vhodnej obuvi. Prečo by sme teda mali nosiť ochrannú obuv? Pretože to je jednoduchý a preventívny spôsob, ako udržať svoje nohy v bezpečí.

NOVINKY EMAILOM