Ako si vybrať najvhodnejšie pracovné montérky

Pracovné kombinézy a montérky sa v posledných rokoch stali bežnou súčasťou nielen pri výkone náročného povolania na stavbách, ale aj pri bežných prácach domácich majstrov.

Takéto kombinézy vás môžu ochrániť pred zašpinením a takisto aj pred poranením alebo poškriabaním. Prinášame vám návod, ako si vybrať ten správny druh pre plánovanú prácu.

Kombinézy sa dodávajú vo všetkých tvaroch, veľkostiach, farbách a niektorí ľudia ich dokonca nosia na módne účely. Pri výbere perfektných pracovných kombinéz by ste mali zvážiť prostredie, v ktorom budete pracovať, namáhavosť práce, ktorú budete vykonávať, a koľko úložného priestoru si myslíte, že budete potrebovať pre pomocné nástroje.

Prostredie

Ak sa živíte prácou vo vonkajšom prostredí, veľmi dobre viete, že niekedy môže byť  vonku veľmi horúco, zatiaľ čo inokedy môže byť taká zima, že si necítite svoje končatiny. Pri extrémne horúcom počasí sú pre túto prácu ideálne zvyčajne ultraľahké podbradníky, ľahké kombinézy alebo jednoducho pracovné kraťasy.

Keď je zase vonku neúnosne chladno, sú veľmi vhodné zateplené pracovné odevy akými môžu byť izolované podbradníky  alebo izolované kombinézy, prípadne vesty na čiastočné zahriatie chrbta, ktoré sú ešte vhodnejšie v závislosti od aktuálnej pracovnej náplne.

Odolnosť

Odolnosť montérok samozrejme záleží od množstva náročne vykonávanej práce. Ak pracujete v dielni, kde sa na pohyblivom vozíku celý deň posúvate pod traktorom alebo iným automobilom, pre vašu konkrétnu úlohu pravdepodobne nie je potrebná kombinéza pre vysoké zaťaženie a ideálne je zvolenie jednoduchších materiálov súvisiacich s pohodlím pri ich nosení.  

Ale ak pracujete s oplotením alebo vykonávate náročnú prácu v hnitých, tŕnistých oblastiach, budete potrebovať pár náprsníkov, odolných kombinéz alebo špeciálne zosilnených látok na konkrétnych miestach, ktoré sa neroztrhnú prvú hodinu po ich nasadení. Takisto dbajte na to, aby boli montérky vyrobené z pevnej a oderu odolnej látky. Najvhodnejší preto pre vás bude výber kombinácie polyesteru a bavlny.   

Úschova

V kombinézach sú vrecká dôležité a niet divu, prečo. Bez ohľadu na úlohu, ktorú ste si stanovili, budete potrebovať nástroje a spotrebný materiál. Čím viac vreciek máte - a väčšie - tým väčšia je pravdepodobnosť, že budete môcť so sebou nosiť všetko, čo potrebujete, a to vám ušetrí čas a peniaze!

NOVINKY EMAILOM